företagsekonomi

Hejsan!

Idag började skolan på riktigt, och första kursen, hmm inte ekonomi väl? min specialitet.. nämen företagsekonomi är kul och läraren är ur cosy. Och för första gången på länge så känns det som att jag verkligen har ork att öppna boken och börja studielivet. Minst sagt måste jag va, efter att ha betalat 750 för 3 böcker ...
Efter skolan åkte jag med Challe till H&M rowells utförsäljning , allt var 90%, fanns tyvärr inget kvar men en prisvärd resa ändå, not.
Har käkat otroliga mängder skräpmat idag, kan ej tro. Får bli skärpning hedanefter. JO! köpte en fräck jacka från H&M idag, I love it, den är i tunnt jeansmaterial, stor och har luva, iofs i rutigt foder. Syr om den om jag orkar. Har ju tillgång till sysal nu 24/7 så :)
Kom nyss hem från Ines, de blev filmkväll after all. Juno, helt okay film. Imorgon Studentpuben! <:o)


en regnig dag i Borås

Tjabba tjena!
Idag har vart en lång dag! Vaknade tio i 7, duscha, var nere och käkade frulle, och gick sen med Hanna och Greta till THS (textilhögskolan) för att börja vår workshop dag. Vi blev indelade i ca. 45 grupper och fick till uppgift att designa en skoluniform, och denna kreation skulle sen visas upp på en catwalk 8 timmar senare. Vi, grupp 25, designade och sydde en skoluniform avant garde med inspiration av Comme les Garcons. Fin blev den, och jag fick gå modell :S
Nu har jag duschat, och ätit couscous för andra gången idag, mumsfilibabba! Nu ska jag göra mig klar för att sen gå till studentpuben , wohoo, månne hur mångte gången nu?  TREVLIG KVÄLL!


FÖRLÅT

Hejsan alla! Altså förlåt för att jag inte typ har skrivit nåt på hundra år, men jag har blivit svensk och bor nu i Borås, Västra Götaland.wooo! Hade först problem att få nätet att funka, vilket berodde på en trasig nätverkssladd. Sen så har jag haft så mycket med skolstart och allt. Nu kan man verkligen säga att man ligger mitt i smöret. Här passar jag in, och det har det nog inte kännts såhär förr, ärligt talat. Sverigessvenskan börjar glida på nu efter en halv vecka. Åh vad kul det ska bli!
Måste ärligt talat säga att jag inte har köpt något, eller ens vart inuti en klädaffär så länge jag vart i Borås, fy skäms på mig men halåå jag är en fattig student och har varken råd med heminredning eller kläder :( men vad kan man... nejmen kul ska  det bli att plugga. Har träffat massor med kula, coola, likartade pojkar och flickor och min klass är bara bäst! GO Butikschef! :)
I morse var vi till Abesitas korsettfabrik på konstutställning och sen blev de textilhögskolan , najs :) Sen gick vi några stycken till Knalleland för att fynda, och jag hittade mig en kalender, moleskine 119 sek, like hemingway used to do it :)
Sen så köpte jag en liten burk från Lagerhouse för 39 sek. Dags att börja inreda mitt rum kanske? än så länge så har jag en luftmadrass från jysk och 2 kappsäckar , mmm I like , men mamma och pappa kommer iofs om några veckor så måste väl leva lite bohemiskt en tid. ska väl bli kul ?
Nu ska jag ner och äta! Vrålhungrig , blir väl kanske gröt? :) mummms!
moleskine

jurassic parkas

Bläddrade igenom hösten stilguide när jag jobbade en dag och hittade en parkas som jag skulle kunna tänka mig ha på mig i vinter..  Sista dan på Brothers imorgon, synd, det blir ingen rabatt då , som tur är den inte så dyr. Gick runt med en läderjacka ifjolvintras, brrr, ska bli skönt att få värma sig i en parkas i vinter.

eastwest


my mid-winter shoes

Dessa sköna Tiger of sweden skor måste jag bara ha på mina fötter i vinter. Finns att köpas på www.tigerofswedenshop.se . Kostar en slant men det är dom värda.
Är nu hemma på vischan hos päronen , urk.. Ska ta mig en löpar-runda för att springa av min flytt-angst. Vi hörs!
mina vinterskor

autumn falls

Varje försommar blir jag alltid lika deppad över att jag inte tycker det är lika kul att shoppa och läsa tidningar som förr. Men en dag slog det mig, att varje höst så blir jag också lika överentusiastisk, och finner nästan alltid min plånbok tom.  Jag skulle nästan säga att det inte finns något sommarmode, eller finns och finns men den har ingen speciell betydelse, för mig iaf. Det märker man också när man jobbar med kläder, på hösten sker en drastisk förendring, en positiv sådan, när höstkläderna anländer till affären. Skarfar, koftor, skor, osv, allt är så vackert! Jag är nog en höst/vinter människa endast för att jag tycker mer om modet just då . Kommer säkert bloggas mycket inom den snara framtiden  när höstkollektionerna verkligen intar butikerna! 


JV

just dance

Efter en dag av inventering, shopping och umgänge så sitter jag på min trogna soffa och väntar på att någon skall ringa mig och säga vad som kommer att ske härnest.  Är helt sjukt trött men på banan ska man! :)
Var på stan med med min vän Heidi idag efter jobbet. Jag var hennes personal shopper, det var riktigt kul faktist. Hittade en skarf själv också , vet inte riktigt vad den kallas, cortina tror jag? äh men jag vet inte, fin var den iaf. Tiger of Sweden, 69 euro.(kommentera om ni vet). Till Heidi hittade jag en second hand handväska, en over-size skjorta och en kofta, lucky her.  
Imorgon jobb på Brothers! Skulle inte sitta helt fel med en vecka ledigt före man åker iväg till Sverige. 7 DAGAR KVAR! ser verkligen fram emot det!
Borde städa lägenheten , urk, orkar inte . De blir Vöråstan istället :) TREVLIG KVÄLL ALLESAMMANS!


Mamma Mia!

Hemma igen efter mexikansk middag och Mamma mia! Maten smakade riktigt gott, de blev chicken Bolillo. Och bion var också bättre än förväntat. Love ABBA , typ ...
Nu sitter jag jag här med en tekopp i handen och funderar på vad man ska lägga på sig imorgon. Tidig väckning, 05:30 , börjar 07:00 på Brothers, mmm, inventering.. kul..  Sen ska jag på stan med en vän och gå i några second hand affärer och fleamarkets. Hoppas man hittar något kul.
Godnatt för mig , JV

fullspäckad dag

Hejsan alla! Kom nyss hem från jobbet, pust, jobbigt att vara butiksansvarig. Kan inte skriva långt eftersom jag ska med några vänner ut och äta och  sen bio. Det är en s.k avskedskväll före alla ger sig av för att studera,jobba eller vad man nu ska göra. Jag till Borås iaf :) de ska bli askul .
Lyssnar på : Lady Gaga, Colby O'donis& Akon - Just dance. Urbra om man frågar mig . Lyssna!
Skriver mer sen när jag kommer hem!
Mysig kväll alla!

haute Abend

tjugofem i nio tänkte jag att jag var tvungen att springa ut på stan och köpa mat och något att läsa. Jag bytte snabbt om från min favoutstyrsel,( vilken inkluderar pyjamasbyxor och hood) till min nyinköpta,stora stickade kofta, som jag hittade till halva reapriset på Brothers lager, hihih, ett par TIGER jeans och sneakers.
Sökte genom tidningshyllan på varuhuset men hittade inget nytt, så de blev  lite yoghurt och bananer istället. Gick sen till R-kiosken för att se om jag skulle hitta något nytt där, men fick bara panik och landade med augustinumret av Café. hmm..
Jag kom hem och satte mig framför datorn och började spana in några sidor som bl.a www.nelly.com och där hittade jag ett par sköna skor som jag bara måste ha, av märket sneaky steve, modellen dick day i klarblå färg. Urfräcka.
Fick en bok idag på posten jag beställt nån vecka sen, Vintage fashion. Kanske jag hittar några nya tips, men orkar inte öppna den nu. Har ännu inte heller hunnit läsa igenom mina senast köpta böcker :Fashion book och little black book of style, får se när det blir av.
Såg en film häromdan som man bara måste se om man är en fan av Edie Sedgwick , det vill säga Factory girl, med Sienna Miller i huvudrollen. ååh den e urbra,och det var ärligt talat andra gången jag såg den. :)
Nu tror jag att jag måste fixa till min blogg lite, den verkar ganska grådaskig och ful , hejsvejs vi hörs imorn!     JV

                                             

                       klarblåa sneakers

Dr. Denim

De känns som att sommaren har gått förbi i en vindpust, även om jag i evigheter har sökt efter chinos. Förra veckan var jag på höst-skospan och landade med ett par Dr. Denim chinos istället. Ur sköna, mysiga och inte så värst dyra, 85 euro bara.Den raka men smala passformen gör att den kan bäras av både män och kvinnor.  Färgen är khakis.
Köpte också på samma runda en polo. Tänkte utforska min klassiska look med en ralph lauren piké som jag hittade half off.  kostade endast 49,90 euro.



chinos  färg: khakis  modell: donk chino   min nya polo                    JV

Dag 1

Dag ett är igång och jag försöker klura ut hur allt detta fungerar. Det är verkligen svårare än jag hade anat. Ska försöka en stund till och sen blir det Bio, Sex and the city the movie, än en gång :)
 Min modeblogg sätter igång imorgon och kommer innehålla allt möjligt mellan himmel och jord. LÄS!


                                                                                                                                                                                                 JV        jag i egen hög person


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0